Zooverawards 2014

Uitleg Zoover Awards 2015

Sinds 2009 zijn de Zoover Awards uitgegroeid tot een toonaangevende verkiezing binnen de reisbranche. Dit jaar worden de Awards op de volgende wijze toegekend.

Voor reisorganisaties

Online stemronde voor reisorganisaties

In de online stemronde bepaalt de consument welke reisorganisatie in aanmerking komt voor een Zoover Award. Via deze site wordt gestemd in 23 categorieën van 23 februari tot en met 30 maart. Binnen elke categorie worden twee Awards vergeven, de populairste binnen een categorie (meeste stemmen) en de beste binnen een categorie (hoogste gemiddelde score).

Voor accommodaties

Voor accommodaties worden er drie verschillende Zoover Awards vergeven. De beste accommodaties in 25 landen ontvangen de Zoover Award Gold. Daarnaast zijn er winnaars van Zoover Award Silver en Bronze.

Zoover Award wordt Zoover Award Gold

De beoordelingen op Zoover bepalen welke accommodaties een Zoover Award Gold ontvangen. De Zoover Award Gold onderscheidingen worden vergeven aan die accommodaties die binnen een land het beste presteren. De Awards worden in verschillende categorieën uitgereikt: elk accommodatietype op Zoover is een categorie. 

Zoover Highly Recommended wordt Zoover Award Silver

Accommodaties die op Zoover bijzonder goed scoren verdienen het keurmerk "Zoover Award Silver". Binnen dezelfde categorieën als de Zoover Award Winners Gold voor accommodaties kunnen eigenaren van vakantieverblijven het predicaat verdienen op basis van de beoordelingen op Zoover. Zoover Award Silver accommodaties scoren een 8,5 of hoger op Zoover.

Zoover Recommended wordt Zoover Award Bronze

De groep accommodaties die op Zoover zeer verdienstelijk scoort, behoort natuurlijk ook te worden beloond. Deze accommodaties verdienen het keurmerk "Zoover Award Bronze". Binnen dezelfde categorieën als de Gold en Silver Awards accommodaties kunnen eigenaren van vakantieverblijven het predicaat verdienen op basis van de beoordelingen op Zoover. Zoover Award Bronze accommodaties scoren hoger dan een 7,5 op Zoover.